Забавни игри и открита сцена предлага РБ„Сава Доброплодни” – Сливен на днешния празник

08:53, 01 юни 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На днешния празник, от 10.часа, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен  организира за своите малки читатели и за всички деца на града весел празник с много музика, танци, игри, забавни скечове и изненади.

За празничното настроение на децата ще се погрижат  малките танцьори от балет „Барби” при Военен клуб – Сливен и  сладкогласните певци от Вокална група „Славейче” при II ОУ „Христо Ботев”.

За участниците в празника са подготвени и много забавни игри. Ще бъде дадена сцена за всички, които желаят да се проявят като рецитатори и певци. За тях организаторите са осигурили и много награди.

Денят на детето е един от най-старите международни празници. Той се отбелязва на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925г. в Женева(Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. След промяната на политическата система в тези страни традицията за отбелязване на празника се запазва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама