Дискусията за бул. „Дондуков“ е имитация, категоричен е общинският съветник Стефан Марков

08:52, 01 юни 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на културата да се концентрира върху опазването на сгради паметници на културата и да гарантира, че повече ръководеното от него ведомство няма да подписва събаряне на такива сгради в София и страната, а не да имитира дейност с дискусии за бул. „Дондуков“, коментира във фейсбук страницата си Стефан Марков, общински съветник от „Движение България на гражданите“ в Столичния общински съвет. 

Според думите му ремонтът на булеварда трябва да започне, а инициираната обществена дискусия в Министерството на културата е закъсняла, добави той. 

Вариантът, който бе представен на публичните обсъждания е най-добрият от гледна точка замърсяване, шум, удовлетвореност на живущите и удобство на преминаващите, като има редица възможности и мерки, които могат да бъдат взети във връзка с ограничаването на скоростта и в същото време да се запази автентичния вид на булеварда, коментира той.

Марков бе категоричен, че основният въпрос не е настилката на една или друга улица, а европейският облик на столицата. Докато се караме за павета или асфалт в центъра на София хората си чупят колите всеки ден, а вече имаше и инцидент заради релсите на трамвайте.

Спор няма - ремонт трябва да има и не бива да се допуска случаят "Цариградско шосе", където само няколко месеца след отварянето започнаха нови ремонти, заради некачествено строителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама