Бизнес форум „Силни региони за силна икономика” провеждат в Стара Загора

08:24, 01 юни 17 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стара Загора ще бъде домакин на националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика. Той ще се проведе днес от 13.00 часа в общинската зала „П. Р. Славейков”.

Защитавайки мотото, че „Държавата създава условията, а бизнесът благата“, организаторите се стремят към изграждането на стабилен информационен мост между бизнеса и държавата. За успешното развитие на българската икономика, мащабното събитие цели да засили взаимодействието между предприятията и общините, както и съвместната работа с държавната администрация.
Поканени са представители на местния бизнес, които ще имат възможността да получат полезна информация за нови форми на финансиране, актуалното около европроектите, данъчни облекчения, международни пазари, тенденции в брандинга, маркетинга и рекламата, мотивацията, новостите в изискванията на НАП, счетоводството и ТРЗ, човешките ресурси, иновациите, предложения за инвестиции и други.

 Сред лекторите ще бъдат евродепутатът Андрей Новаков, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора, представители на високотехнологични компании и др.
Темите на форума ще бъдат свързани с инвестиционната активност и насърчаването ѝ, европейските финансови механизми в подкрепа на предприемачеството, публично-частните партньорства, връзката между образование, наука и бизнес и др. 
Форумът ще бъде открит от кмета на общината Живко Тодоров.

Евродепутатът Андрей Новаков ще представи  “Европейски инвестиции в подкрепа на българския бизнес”. В обсега на темата попадат финансови инструменти (продукти и финансови посредници в страната), както и публично-частни партньорства (съчетаване на ЕФСИ с публични инвестиции и грантово финансиране). Целта е да се представят възможностите за финансиране на бизнеса чрез финансови инструменти, както и смесването на финансиране в рамките на ПЧП.

Актуалните дейности за малки и средни предприятия ще представи Иван Сотев,  регионален представител на ИАНМСП. За Национална академична мрежа на БАН и възможности за взаимодействие с бизнеса ще говори  проф. дфн Петър Петров към БАН , Олег Стоилов ще разкаже за дейността „Регионален Академичен Център – Стара Загора“. Той ще говори и по темата „Професионално образование, дуално обучение“.

От 18.00 часа на площада пред общината ще има концерт-спектакъл с участието на Поли Паскова и ансамбъл „Чинари". Водещ ще е Димитър Туджаров-Шкумбата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама