Посланик и министър с планове за античен град

07:48, 01 юни 17 25 535 Шрифт:
Автор:

Министърът на туризма Николина Ангелкова и посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров направиха обиколка в района на Петрич. 

Те посетиха храмовия комплекс „Ванга“ в местността Рупите, която е тясно свързана с живота на българската пророчица Вангелия Гущерова. Гостите разгледаха храма „Света Петка”, наричан от местните хора Храма на Ванга, музейната експозиция и разкопките на античния град Хераклея Синтика. В Петрич те посетиха и къщата музей на Ванга, която е изключително популярна в Русия. 

Тази част на България е много интересна за руските туристи и ние обсъждаме възможностите да се създаде съвместен маршрут, който да включва Рупите и културно-историческите забележителности в региона, съобщи министър Ангелкова. Тя припомни, че руските туристи са сред най-активните участници в религиозните и поклонническите турове у нас. Те проявяват голям интерес и към балнео- и СПА услугите, които са много популярни в тази част на България поради голямото количество минерални извори и лечебни ресурси.

Страната ни заема второ място на континента по запаси от почти всички видове минерални води, подходящи за профилактика и лечение на повечето масови заболявания. Този вид услуги се предлагат на конкурентни цени и са подходящи като допълнителни част към комбинирани и специализирани туристически пакети, стана ясно от думите на Николина Ангелкова. Те се съчетават успешно с културни и опознавателни турове, гурме и винени обиколки, планински екскурзии, фестивални прояви, етнографски събития. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама