Пожарникари и спасители организират демонстрации за деца в Русе

07:39, 01 юни 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 1 юни традиционно служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са подготвили интересни демонстрации и занимания за русенските деца, по повод деня на детето. Инициативата ще се състои в Младежкия парк в Русе от 12 до 20 часа, в района на скаличките, до статуята на мечката, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Огнеборци и спасители ще демонстрират съвременна техника, автомобили, оборудване, екипировка. Малчуганите и техните родители ще имат възможност да опознаят отблизо с работата на пожарникарите и спасителите, да наблюдават действията на професионалистите в ситуации близки до реалните, да им задават въпроси и сами да влязат в тяхната роля.

По повод Международния ден на детето, днес в 9:30 часа, във фоайето на Комплексен онкологичен център, деца от ДГ „Снежанка” ще направят подарък на лечебното заведение. Те ще дарят свои рисунки, с които да зарадват пациентите и посетителите на онкоцентъра. 

Картините ще бъдат окачени в коридорните помещения, за да могат всички да ги видят. Темата на своеобразната експозиция е „Светът през детските очи”. Идеята за тази инициатива е на управителя на диспансера д-р Камен Кожухаров и директора на детската градина Екатерина Иванова. 

По повод Деня на детето Държавната агенция за закрила на детето, офис Русе, организира Ден на отворените врати. На 1 юни от 9 до 17.00 часа деца и техните родители, както и всички желаещи да получат повече информация за правата на детето, за националното и международно законодателство в тази област, за органите за закрила на детето и техните задължения, могат да посетят офиса на отдел „Мониторинг и контрол – северен“ към Главна дирекция „Контрол по правата на детето“, намиращ се на адрес: Русе, пл.“Свобода“ №6, ет.5, стая 502 ,сградата на областна и общинска администрация.

На място всеки желаещ може да разговаря с инспектори от отдела по всички въпроси, касаещи децата, техните права, потребности и интереси; да дава препоръки на органа за закрила на детето за неговата работа и насоки за подобряване на законодателството в областта на закрила на детето.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама