НАТО се опитва да отнеме домакинството на Турция за следващата си среща на върха

04:23, 01 юни 17 / Свят 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германия и други страни членки от НАТО правят опити да блокират Турция като домакин на следващата среща на върха на Алианса, която ще се проведе идната година Целта е да се избегне впечатлението, че НАТО подкрепя вътрешната политика на Турция, пише немският в. "Ди Велт", който се позовава на информация от високопоставени дипломати от Алианса. Предаде БГНЕС.

"Не искаме да увеличим международните пълномощия на Турция и желаем да избегнем впечатлението, че НАТО подкрепя вътрешната политика на турското правителство", твърдят те.

Според немските медиите Германия, Франция, Холандия и Дания вече са се опитали да отнемат на Турция домакинството за провеждането на срещата на НАТО другата година. Общо 18 страни от Европейския съюз, както и Канада, са изразили съгласие с намерението да бъде предотвратено организирането на събранието в турския град Истанбул. Окончателното решение се очаква да бъде взето през юни. Предполага се, че ако предложението за Турция отпадне, следващата година лидерите на страните членки на НАТО ще се съберат в новата щаб-квартира на Алианса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама