На четири основни сцени децата в Шумен ще празнуват 1 юни

07:00, 01 юни 17 25 2334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проявите в Шумен по повод Международния ден на детото 1 юни ще протекат на четири основни сцени. Празникът ще започне в Градската градина, където родители, баби и дядовци ще посрещнат малчуганите с кошници пълни с късмети. На централната алея под надслов „Моите детски мечти” ще се проведе конкурс за детска рисунка на асфалт. Ателиета по бодиарт, изработка на хартиени фигури (оригами) и маски ще забавляват палавниците.

Детското караоке ще води Панайот Калудов. В Градската градина ще има още детско ретро фото с костюми, арт ателиета и кът за тихи игри. Уменията си ще демонстрират възпитаниците от Школата по дърворезба и каратеките на Даниел Димитров.

От 17.30 часа празникът ще продължи на сцената на Студентския парк. Прояви ще има в Младежкия дом, Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”, а бизнесът в Шумен е организирал празник за децата от квартал „Боян Българанов”.

Децата ще имат възможност да участват в томбола със стотици награди, сред които два велосипеда.

От 14 часа на територията на Комплекс „Създатели на българската държава” За първи път ще бъде представена играта „1300 години България”. В състезанието ще се включат училищни отбори.

Създатели на играта са учениците Габриел Атанасов и Радостин Емануилов от Школата по информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни” и техния ръководител Ангел Ангелов.

Играта може да се открие в Google Play и е предназначена за телефони и таблети.

За всички участници Общинското предприятие по туризъм е осигурило награди.

В 15.30 часа младите дърворезбари ще прекрачат прага на новата си база в къща „Братя Бучевинови” във Възрожденския комплекс на Шумен.

В програмата на празника на различните сцени в града ще участват децата от всички танцови и музикални клубове към Младежкия дом в Шумен.

Кино „Латона” също се включва в детския празник, като от 10 отваря врати за безплатна прожекция на „Смърфовете” за всички малчугани от града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама