С карнавално шествие честват 1 юни най-малките варненчета

07:00, 01 юни 17 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С традиционното си пъстро карнавално шествие ще отбележат Деня на детето малчуганите от част от детските градини във Варна. То ще започне в 10,45 ч. от площад „България“, ще премине по пешеходната зона на бул. „Княз Борис І“ и ще завърши пред хотел „Черно море“, съобщиха организаторите от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. В шествието ще се включат децата от градините с номера 4 - „Теменужка“, 7 - „А. С. Пушкин“, 8 - „Хр. Ботев“, 3 - „Звездичка“, и 13 - „Мир“. След това ги очаква посещение в Делфинариума с много изненади.

С конкурс за рисунка на асфалт и интересни игри изкушава децата зоопаркът. Там празникът ще започне в 10 ч. За победителите са предвидени специални награди, съобщи директорът му Иванка Стоянова.

По-големите деца могат да ползват безплатно част от общинските спортни обекти, сред които и Ледената пързалка в кв. „Младост“, по един коридор в плувния комплекс „Приморски“ и басейн „Делфини“, един от тенис кортовете в „Чайка“, игрище в спортния комплекс в „Аспарухово“.

С арт работилница, песни и танци в градинката пред Карин дом ще отбележат празника потребителите на социалната услуга на едноименната фондация. Те ще бъдат с близки и приятели. Детско парти „Здравей, лято“ е подготвило сдружение „Агенция за социално развитие – Вижън“ за потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания. Там ще има рисунки с тебешири на открито, музикално-танцова програма и творческа работилница.

Детско парти с викторина, танци, състезатели игри и почерпка ще има от 15 ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Прегръдка“. От 14 ч. в арт салона на Радио Варна фондация „Радост за нашите деца“ организира тематична творческа работилница под надслов „Нарисувай лято“. Асоциация „Да съхраним жената“ в партньорство с Община Варна организира детски празник под надслов „Детство мое“ от 17 ч. в градинката зад Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ с градинско парти, рисуване на открито върху платно и други забавления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама