Детски празник „Безброй и едно желания” огранизират в Стара Загора

07:00, 01 юни 17 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Богата програма по случай Международния ден на детето 1 юни предлагат на старозагорските малчугани от Община Стара Загора.  Детски празник „Безброй и едно желания“ започва в парк „Пети октомври“ от 10.00 часа и ще продължи  до 13.00 часа.
На Сцена на таланта ще се изяват със свои изпълнения малките старозагорчета от детски градини и детски творчески формации.
По алеите в градския парк ще има ателиета на открито: - „Млад археолог“, Детски пленер „Рисуване от натура“, Плъстене на вълна, Рисуване върху лице, Изработка на модни аксесоари, Йога за деца, Караоке, Първи стъпки в чуждия език.

Голямата изненадана на празника ще бъде специалното участие на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Малчуганите ще  могат да влязат в ролята на огнеборци и да се насладят на демонстрации със специализиран противопожарен автомобил.
Благотворителна кампания „доброДЕТЕли“, организирана от M&BM, съвместно с SOS Детски селища България ще се включи в отбелязването на празника и ще  осигури боички и тебешири за  всички малчугани, които искат да творят в парка. Подаръци и изненади за децата са подготвили и фирма „Сани Комс“ – Пловдив и „Тракия кабел“.

Днес стартира и Програмата за лятна работа с деца на Детски отдел на библиотека „Родина“. От 10.00 до 12.30 часа децата могат да се включат в различни прояви:„Да дарим децата с обич!” - мултимедийна презентация; „Любими автори - Леда Милева „Цветни приказки“ - литературно четене; „Приказни герои“ - викторина, подреждане на пъзели, решаване на кръстословица; „Мама, тати и аз“ - конкурс по рисуване и „Ние рисуваме света“ - час на съвместно творчество.

Центърът за подкрепа за личностно развитие ще отбележи Международния ден на детето с традиционен годишен концерт на всички формации. На 2 юни 2017 г. от 14.00 часа в зала „Лубор Байер“ ще се открие изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама