Сменят губернатора на Хасково днес

07:00, 01 юни 17 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключи гласуването в конкурса „Виждам красотата“ , обявен от областния управител на Хасково по повод 1 юни- Международен ден на детето. В директното гласуване на официалната фейсбук страница на Областна администрация за първото място в пряк двубой влязоха две снимки. Техни автори са Габриела Нанева от ГПЧЕ“Проф.д-р Асен Златаров“ и Цветелина Бобутанова от ОУ “Христо Смирненски“. Точно в 12 часа вчера, когато комисия от Областна администрация засече гласуването с „лайкове“ във фб- страницата между двете снимки разликата бе с няколко гласа, а крехката преднина бе за Габриела Нанева.

 

„В този конкурс за поредна година се състезават красотата, любовта към изкуството и не на последно място толерантността между различните автори. Впечатлен съм от честната игра и от ентусиазма на всички деца, включили се в конкурса. Затова двете най-харесвани от публиката снимки заслужават първа награда“, заяви веднага след края на гласуването областният управител Станислав Дечев.

На трето място е фотография на Петя Димитрова от ГПЧЕ “Проф.д-р Асен Златаров“.

Във второто издание на конкурса участваха 35 млади фотографи с общо 100 снимки. Най-малкият участник е на 8 години. Това е Теодор Тодоров от ОУ “Иван Вазов“ Свиленград.

Всички деца, участвали в конкурса са поканени днес от 13 часа в зала „Марица“ на областна администрация Хасково. Тогава ще се проведе и първото заседание на Областния младежки съвет за иновации, а веднага след него ще бъде и официалното награждаване на победителите в конкурса „Виждам красотата“. Тогава областният управител Станислав Дечев ще обяви и коя е неговата любима снимка, която също ще бъде премирана.  

Празничният първи юни в Областна администрация ще започне с встъпване в длъжност за един ден на нов областен управител и негови заместници. На стола на губернатора ще седне десетокласникът Виктор Нолев от ПМГ“Акад. Боян Петканчин“, заместници ще му бъдат Ася Милева от СУ “Д-р Петър Берон“ Свиленград и Гергана Тенева от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“. За трите управленски поста в държавната администрация кандидатстваха 24 младежи от средните училища в област Хасково.

 

На първи юни временните управници на областна администрация ще водят заседанието на Областния младежки съвет за иновации от 13,00 часа. В неговата работа ще участва и миналогодишният „областен управител за един ден“ Гергана Стаменова от Димитровград. Младите управници, макар и за един ден само, ще изпълняват всички останали задължения на областния управител и неговите заместници.  

След награждаването в конкурса „Виждам красотата“, тримата младежи ще дадат пресконференция, за да разкажат за работата си до този момент.

Тържества за детския празник са организирали всички общини в Хасковска област. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама