Красимир Първанов и Жечо Станков са зам.-министрите по енергетика

14:58, 18 май 17 / Политика 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Красимир Първанов и Жечо Станков са зам.-министрите по енергетика. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред членовете на ресорната комисия, предаде БГНЕС.

Петкова представи политическия кабинет на Министерство на енергетиката. Тя ще има двама заместници, парламентарен секретар и началник кабинет.

Петкова посочи, че Красимир Първанов има богат опит в областта на енергетиката, бил е директор на НЕК. Жечо Станков е бил зам.-министър на енергетиката и в предния кабинет на Борисов.

Началник на кабинета е Росица Недялкова, а Таня Цветкова – парламентарен секретар.

Сигурна съм, че ще работим изключително добре и ще имаме добро сътрудничество, както в предишния парламент, тъй като пред българската енергетика стоят важни теми, като изготвяне на стратегията за развитието на българската енергетика, пълната либерализация на енергийния пазар. Тези теми не допускат политическо делене или вадене на дивиденти, категорична бе Петкова.

Тя посочи, че политическият кабинет олицетворява коалиционната политика на правителството, за да може отговорността да е споделена и да няма съмнения как се води политиката в отделните сектори.

Преди това Комисията по енергетика създаде постоянно действаща подкомисия за наблюдение на дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Подкомисията ще се състои от петима членове. От БСП-Таско Ерменков, от ДПС-Рамадан Аталай, от ОП- Александър Сиди, Воля-Пламен Христов и от ГЕРБ Валентин Николов, който бе избран и за председател.

Надявам се, че ще имаме добро взаимодействие с подкомисията и КЕВР, изрази надежда председателят на Регулатора Иван Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама