Обмислят поставяне на камери в детските градини в Добрич

10:45, 18 май 17 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въвеждането на вътрешно видеонаблюдение се обмисля от общинската администрация, съобщи заместник кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

„Много сме мислили за това, но не бива да забравяме, че по Закона за защита на личните данни трябва всеки от персонала да подаде декларация, че е съгласен да бъде наблюдаван”, каза тя. Очаква се да има съпротива, тъй като персоналът на детските градини се чувства обидени от това.

Имало е предложение от една детска градина да се следи онлайн какво се случва вътре в детската градина. „Това, разбира се, е недопустимо, тъй като става въпрос за малки деца, които се преобличат, слагат се на гърне. Не може някой да наблюдава непрекъснато”, каза д-р Баева.  Тя обясни, че идеята на Общината е видеонаблюдението да дава възможност да има запис на камерите, който да се използва само при нужда от проверка на сигнали за нередности.

Засега се изчаква, тъй като има вероятност за въвеждане на вътрешно видеонаблюдение в национален мащаб, като бъде осигурено финансиране. „Затова изчакваме, но го имаме като идея”, каза д-р Баева.

Тя обясни, че не във всички детски градини в Добрич има и външно видеонаблюдение.

Досега няма постъпили сигнали за агресия или тормоз на дете в детските градини в Добрич, каза още д-р Баева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама