Съдът остави за постоянно в ареста убиеца от Голямо Враново

17:16, 17 май 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 66-годишния Джелял Юсеинов от село Голямо Враново, който бе задържан и направи самопризнания за убийството на 68-годишната си съселянка Райме Хасанова, съобщи БГНЕС.

Прокуратурата настоя за постоянна мярка задържане под стража, като изтъкна жестокостта на престъплението. Държавното обвинение заяви, че обвиняемият е заплаха за обществото, тъй като на следващия ден след престъплението е проявил физическа агресия и към друга жена. Тя се е спасила, като е избягала от къщата и е потърсила защита от свои съседи. Становището от Центъра за психично здраве, представено в съда, гласи, че психическото състояние на обвиняемия не е пречка той да остане в ареста.

Снимка: БГНЕС

Защитата от своя страна представи медицински документи за влошеното здравословно състояние на Джелил. Адвокатът му изтъкна още, че няма доказателства за умишлено убийство, тъй като мъжът не е имал намерение да умъртви жената. Двамата са се сборичкали, след което е настъпила смъртта, а ударите със столче по главата й не са били смъртоносни. Защитата поиска по-леката мярка – домашен арест. Самият Джелил помоли съда да го пусне да се прибере у дома на село.

Окръжният съд обаче прие мотивите на прокуратурата за постоянно задържане под стража. Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама