Сливен е домакин на Национална среща по отбранително-мобилизационна подготовка

17:11, 17 май 17 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник областният управител Камен Костов присъства на откриването на ежегодната работна среща по отбранително-мобилизационна подготовка /ОМП/, чийто домакин е Сливен.

Темата на тазгодишния тридневен форум е „Измененията в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и развитието на системата за ОМП“. Участници са представители на всички области в страната, както и големите общини, а организатор е Министерство на отбраната /МО/.

Заместник областният управител Костов приветства участниците от името на областния управител. Той пожела на присъстващите конструктивни предложения и решения с оглед на все по-усложнената международна среда и увеличаващите се рискове пред националната сигурност.

Снимка: Областна администрация

Срещата откри Иван Карабашев - началник-отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка и държавен военновременен план“ в МО, с лекция на тема относно новостите в Закона за отбраната и въоръжените сили и произтичащата от това необходимост от актуализиране на подзаконовите нормативни документи. Представени бяха и основните положения за развитието на системата за ОМП, за да се изпълнят изискванията на закона. В тази връзка особен акцент се поставя върху изработването на ново постановление, регламентиращо дейностите и задачите по ОМП и условията и реда за тяхното осъществяване.

Форумът продължава утре, когато участие има началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама