Образувано е досъдебно производство за прегазения полицай в Пловдив

16:48, 17 май 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебнo производство за причинена при пътно-транспортно произшествие смърт на полицейския служител при ОДМВР - Пловдив Делян Палазов. Припомняме, че по време на събора в събота По служителят дал знак, за да спре моторно превозно средство, но движилият се зад него джип е направил рязка маневра вдясно и го е ударил.

По делото още на 14 май, неделя, към наказателна отговорност е привлечена Катя Й. Л. (40 г.). Тя е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Палазов. Обвиняемата била задържана за срок от 72 часа. За посоченото престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 2 до 6 години.

С постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив от 17.05.2017 г. спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 10 000 лв. Наложена ѝ е забрана да напуска пределите на Република България, като е постановено да бъде отнето временно свидетелството ѝ за управление на моторно превозно средство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама