Съдът остави в ареста мъжа, извършил кражба от заведение в Разград

16:30, 17 май 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Искането на Районната прокуратура в Разград за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния Мариян Н. бе уважено днес, от състав на Разградския районен съд, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Мъжът е привлечен като обвиняем по бързо производство за кражба, представляваща опасен рецидив, извършена в съучастие с непълнолетна, чрез разрушаване и повреждане и с техническо средство. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

На 15 май през нощта обвиняемият Мариян и непълнолетната му съучастничка разбили катинар на хладилна витрина на заведение в Разград, от която откраднали 10 каси с безалкохолни напитки и бира. Част от откраднатите напитки били намерени в близост до заведението. Три каси обаче не са открити.

След като извършителите били разкрити, спрямо 35-годишния Мариян Н. Районната прокуратура в Разград наложила предварително задържане за срок до 72 часа и внесла искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, която днес бе взета от състав на съда. Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления от общ характер, като по три от осъжданията са му наложени ефективни наказания.

Определението на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама