ВМРО-ДПМНЕ: От днес Заев носи цялата отговорност за всичко в Македония

16:22, 17 май 17 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес лидерът на Социалдемократическия съюз /СДСМ/ Зоран Заев носи цялата отговорност за случващото в Република Македония, съобщи БГНЕС.

Това каза Никола Тодоров от ВМРО-ДПМНЕ, след като Заев получи мандат от президента Георге Иванов за съставяне на ново правителство в Скопие. Тодоров обвини Заев за продължителната политическа криза в страната. Според него, ако Заев е дал по-рано поисканите от Иванов гаранции, всички процеси и местните избори щели да бъдат деблокирани. Зоран Заев е първият мандатоносител, който подписва гаранции за суверенитета на държавата. Тези гаранции обаче не са подписани от албанските партии, които дават подкрепата за него, каза Тодоров.

Той смята, че протестите в страната са доказали решителността за запазването на Македония и в тях огромна роля е имал президента Иванов. "Всички ние напълно сме наясно със следизборната измама и албанската платформа. имаше реална опасност и народът реагира много остро. Срещу всички тези сценарии реагира и ВМРО-ДПМНЕ", каза Тодоров.

"Тъй като Заев непрекъснато говори едно, а прави друго ние ще следим много внимателно работата за да не бъдат нарушени гаранциите...поздравяваме гражданите, които са истинският стопанин на страната.Знаем, че те гласуваха за нашата програма и подкрепата за нас се увеличава", каза в заключение Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама