Александър Държиков е новия зам.-кмет по културата на Пловдив

16:06, 17 май 17 25 542 Шрифт:
Автор:

Бившият зам.-кмет по транспорта Александър Държиков, който преде време се оттегли по собствено желание от поста си е новият зам.-кмет на културата в Пловдив. Новината съобщи кметът на града Иван Тотев, който е отправил предложението към Държиков снощи. "Първо предложихме на Рая Маринова от Стария град. За нас тя беше много подходяща кандидатура тъй като има необходимия опит и работеше дълго време с Амелия Гешева. Маринова отказа, защото й липсва убеденост в собствени й сили", уточни Тотев.

Един от мотивите на Тотев за номинацията на Държиков е, че той е човек с голям административен опит. По-важното качество на Държиков за кмета е, че е диалогичен. "Гешева беше непозната за Пловдив когато зае мястото. Тя дойде от Асеновград, но с времето и работата си успя да "заговори на общ език" с всички представители на културните среди. Това целим сега всички тези хора да приемат новия зам.-кмет", обясни още кметът.

"Ако бяхме сложили писател, художниците щяха да са недоволни. Ако бяхме направили обратното пак щеше да има недоволни", беше другия мотив на Тотев.

Кметът съобщи още, че на сесия на ОбС-Пловдив ще поиска да се оттегли от Управителния съвет на фондацията "Пловдив 2019", защото има прекалено много други ангажименти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама