Марешки: ВОЛЯ е за активизиране на икономическите отношения с Република Корея

15:26, 17 май 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки прие поканата за среща, отправена от посланика на Република Корея в България Ши Буман. Разговорът се състоя в днес в парламента. Това съобщи БГНЕС.

Марешки поздрави посланик Буман с успешно проведените президентски избори в страната му и встъпването в длъжност на новия държавен глава Мун Дже-ин.

От своя страна, ръководителят на южнокорейската дипломатическа мисия у нас поздрави ПП ВОЛЯ за успешното представяне на предсрочните парламентарни избори и влизането в 44-то Народно събрание.

В отговор на въпрос от госта, Веселин Марешки подчерта, че партия ВОЛЯ е съставена от технократи и прагматици, от хора, които бързи управленски решения с ефект върху подобряването на живота на хората. В този смисъл, той изрази надежда, че двустранните икономически отношения ще се активизират. „Трябва да положим взаимни усилия, за да няма никакви бариери пред бизнеса на двете държави. Но е добре наред с икономическите връзки, да засилим и културния обмен“, заяви зам.-председателят на НС.

Посланик Ши Буман отправи покана към Веселин Марешки да присъства на тържественото откриване на почетното консулство на Република Корея във Варна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама