Откриват ново пространство за култура в НДК

14:55, 17 май 17 / Култура 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бивш нощен клуб ще се превърне в ново място за култура в НДК. Зала "42" е продължение на политиката и новата визия за развитие на НДК, заради които се появиха любимите вече на всички Литературен клуб "Перото", Театър "Азарян", ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, и изцяло обновеното кино "Люмиер Лидл".

Снимка: НДК

Новото пространство за култура е с капацитет до 350 души и с впечатляваща мини сцена, която е подходяща за широк спектър от културни събития.

Мястото съчетава не стандартна атмосфера и модулно обзавеждане, което позволява различни импровизации при реорганизиране на пространството за всякакви формати, допълват от пресцентъра на НДК.

Снимка: НДК

Зала "42" има външен вход, който е от страната на едно от знаковите места за срещи в София - пилоните откъм бул. "Витоша".

“ За образования и четящ човек "42" е един от отговорите на въпроса "за живота, вселената и всичко останало". Нарекохме новата си зала "42", защото не виждаме смисъл в съществуването без култура и изкуство", заяви изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.  

Снимка: НДК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама