Михаил Белчев представя стихосбирка на „Откритие“

10:45, 17 май 17 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Михаил Белчев – авторът на стихове, по които са композирани едни от най-хубавите български песни, ще представи своя юбилеен сборник „В полумрака на спомена” във ВарнаСрещата с него е на 19 май от 18 часа в концертното студио на Радио Варна и е част от програмата на 26-ия международен музикален фестивал „Откритие”.

Поетичната стихосбирка включва над 200 творби, писани в различни етапи от живота на Мишо Белчев и обединени в няколко тематични направления. Любимите на няколко поколения вечни български песни - „По първи петли” – муз. Стефан Димитров и в изпълнение на Васил Найденов, и „Жалба за младост” – муз. Морис Аладжем и в изпълнение на незабравимия Тодор Колев, са по негови стихове. Не са малко и световните хитове, станали популярни у нас най-вече заради текстовете на Михаил Белчев. Сред тях са „След 10 години” на ФСБ, „Ще продължавам да пея” – муз. Хосе Фелисиано, в изпълнение на Йорданка Христова. Песни по негови текстове са изпълнени още от Валди Тотев, Илия Ангелов, Нели Рангелова, Маргарита Хранова, Стефан Димитров, групите „Сигнал” и „Фактор”, дует „Ритон”, „Фамилия Тоника”.

Поетът-певец навърши 70 години, а издателство „Дамян Яков” избра точно този период за пускането от печат на юбилейния сборник „В полумрака на спомена” заради огромната вълна от интерес към личността на Михаил Белчев.

Във Варна Михаил Белчев ще изпее и някои от своите стихове, превърнали се в песни, заедно със съпругата си Кристина Белчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама