Столичният район "Възраждане" подарява спортен празник на ученици

08:23, 17 май 17 / Спорт 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният "Възраждане" организира състезания за учениците от училищата в района по случай Деня на българския спорт 17 май, съобщиха от общината. На 17 май от 10:00 ч. в многофункционален спортен комплекс "Спортна София "Зона Б-5" за втори път общинският район ще отбележи празника на българския спорт и Международния ден на предизвикателството. Надпреварата е под надслов „Възраждане спортува 2017”. 

Децата ще участват в състезания по футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, петанка, тенис на маса и теглене на въже. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи - 4-ти клас и 5 и 6 клас.

Официалната церемония за награждаване на победителите ще започне в 13:30 ч. Купите на победителите ще бъдат връчени от кмета на район „Възраждане”-СО Савина Савова, един от най-титулуваните български спортисти, борец в стил класическа борба - Александър Томов, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион, световен студентски шампион, двукратен европейски вицешампион и футболната легенда, треньор №1 на ХХ век на България - Димитър Пенев, треньорът на националния ни отбор  по футбол, реализирал най-големият успех за българския футбол – 4 място на Световното първенство  по футбол в САЩ през 1994, Асен Марков, бивш зам.-министър на ММС и др.

Проектът „Възраждане спортува 2017” се реализира от район „Възраждане” в партньорство с учебните заведения в Района, финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, в подкрепа на „София -  Европейска столица на спорта 2018“. Проектът  популяризира спорта като здравословен начин на живот, възможности за социализация и интеграция чрез спорт на децата от социално уязвими групи, деца в риск и деца от ромската етническа общност, както и дейностите от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама