Министър Петков обсъди приоритетни социални теми с КНСБ и КТ „Подкрепа“

17:54, 15 май 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и неговият екип обсъдиха приоритетни въпроси в социалната сфера с ръководствата на синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“ на среща в МТСП днес, информира БГНЕС.

Сред темите на разговора бяха приоритетите на правителството в областта на доходите, пазара на труда, социалното включване, пенсионната система, социалните помощи и подкрепата за децата и семействата. Утре министър Петков ще проведе среща по същите теми и с национално представителните организации на работодателите.

Акцент по време срещата с КНСБ и КТ „Подкрепа“ беше и ангажиментът на Министерството на труда и социалната политика във връзка с членството на България в Европейския съюз за разработването на прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата, както и предстоящата процедура за договаряне на минималните осигурителни доходи за 2018 година.

Разчитам на последователния и открития социален диалог, който изисква правителството, синдикатите и работодателските организации да проявят добра воля, добронамереност и активност за решаването на важните проблеми в областта на доходите от труд, каза при откриването на срещата министър Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама