„Дунав“ се завърна в Русе със загуба /снимки/

20:07, 28 апр 17 / Спорт 25 784 Шрифт:
Автор:

Дунав“ отстъпи с 2:3 на „Локомотив“ Пловдив в четвъртия си мач от шампионския плейоф на първенството в Първа лига.

Двубоят се превърна в истински празник за Русе, тъй като с него „Драконите“ се завърнаха в своя дом. Припомняме, че след продължителен ремонт техния Градски стадион вече отговаря на всички изисквания и може да приеме мачовете от елита, в който отборът, носещ името на голямата европейска река, се завръща след 25-годишна пауза. Срещата бе предшествана и от специална програма с участието на Духовия оркестър и мажоретките на града.

Снимка: Topnovini.bg

Излизането на двата състава бе съпътствано от изпълнение на „Тих бял Дунав“ от Духовия оркестър с диригент Димчо Рубчев, а трибуните се превърнаха в една небесно синя река от картони.

Снимка: Topnovini.bg

Домакините бяха по-активни в началото. Още в първите минути Мирослав Будинов се измъкна отляво и стреля, но Илко Пиргов успя да спаси.

Снимка: Topnovini.bg

В 6-ата минута той отново се намеси след атака и изстрел отдясно на Бирсен Карагарен, но на добавката на Бранимир Костадинов нямаше кой да противодейства и резултатът бе открит за 1:0.

Снимка: Topnovini.bg

Играта постепенно се поизравни, от което гостите се възползваха по най-добрия начин. Веселин Марчев бе изведен отляво и не остави шансове на Станислав Антонов с точен нисък диагонален удар в 17-ата минута. Веднага след това и Димо Бакалов имаше шанс за ново попадение, но не намедри целта, след като успя да преодолее и вратаря Станислав Антонов.

Снимка: Topnovini.bg

След това отново дунавци имаха възможност да отбележат при атака започната по впечатляващ начин от капитана Диян Димов, но изстрелът на Будинов не бе точен. До края на първата част и Бирсен Карагарен отново пропусна да поведе за русенския тим.

Снимка: Topnovini.bg

Отново „Дунав“ бе по-активният отбор в началото на второто полувреме. Вместо обаче той да поведе се случи обратното. Мартин Камбуров се пребори за топката с отбраната на домакините и с точен удар в долния десен ъгъл направи 1:2 в 57-ата минута.

Снимка: Topnovini.bg

Една от малкото дунавски грешки в мача бе наказана в 86-ата минута, когато домакините се бяха устремили да изравнят резултата и Мирчев направи 1:3.

В ответната атака Бранимир Костадинов намали за 2:3, но за повече нямаше време и „Дунав“ отстъпи с 2:3.

Снимка: Topnovini.bg

В следващия си мач „драконите“ гостуват на ЦСКА-София в столицата на 7 май, неделя, от 20:00 ч.

Снимка: Topnovini.bg

„Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Искандар Джалилов, Петър Патев, Олексий Ларин, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс, Бирсент Карагарен (67 мин. - Юлиан Ненов), Бранимир Костадинов, Васил Шопов (62 мин. - Ндуе Муйеци), Мирослав Будинов.

„Локомотив“ Пловдив: Илко Пиргов, Пламен Крумов, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Стефан Йевтоски (72 мин. - Димитър Везалов), Димо Бакалов (38 мин. - Парвиз Умарбаев), Мартин Камбуров, Дани Кики (82 мин. - Дино Мартинович), Веселин Марчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама