Действията на Запада говорят за предумишлеността на случилото се в Македония

14:47, 28 апр 17 / Свят 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Светкавичното приветствие на избора на нов председател на македонския парламент от страна на ЕС и САЩ потвърждава предумишлеността на случилото се в страната. Това се казва в съобщение на руското министерство на външните работи във връзка с вчерашните размирици в Скопие.

„Официалните представители на Европейския съюз, посланици на редица европейски страни и САЩ незабавно приветстваха „новия председател“ на парламента, който между другото е бивш полеви командир на проалбанската Народна освободителна армия. Такава мълниеносна координирана реакция несъмнено е свидетелство за това, че случилото се е планирало по-рано, с мълчаливото съгласие на „външни сили“ на македонската опозиция“, се казва в съобщението.

Според Москва по-нататъшното развитие на събитията по този сценарий и опитите за „видоизменяне на страната на основата на т. нар. тиранска платформа заплашват още по-голямо увеличение на напрежението“.

От ведомството също така припомнят, че в същия ден френски съд освободи бившия косовски премиер Рамуш Харадинай. „На лице е снизхождение на Запада към великоалбанските стремежи“, се казва още в позицията на Москва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама