Пращат в затвора младеж за документна измама

07:22, 28 апр 17 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ефективно наказание от 2 години затвор наложи Варненският районен съд на 25-годишен младеж за документна измама. Той беше признат за виновен, че на 30 август 2014 г. пред продавач-консултант в магазин за продажба на техника на лизинг се легитимирал и възползвал от чужда лична карта без знанието на собственика й. Така без правно основание получил мобилен телефон.

Съгласно договора за стоков кредит апаратът трябвало да се изплати на 12 месечни вноски, но такава била внесена само веднъж от неустановено по делото лице. Кредитът не бил погасяван и по тази причина било заведено изпълнително дело. Впоследствие колекторска фирма за събиране на дългове се свързала с човека, чиито лични данни били вписани в договора, и той от своя страна подал жалба.

Младежът е вече осъждан. Съдът извърши групиране на наложени му наказания с предходни присъди и определи той да търпи най-тежкото от тях – 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама