Връщат екипажа на потъналия руски кораб със самолет

03:31, 28 апр 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Всички 78 души от екипажа на руския военен кораб, който потъна край Босфора в четвъртък, се връщат в Русия с военен транспортен самолет, предаде ТАСС.

Разузнавателният кораб на руския Черноморски флот „Лиман” потъна в Черно море близо до входа към Босфора след сблъсък с кораб за превоз на добитък. Всички членове на екипажа бяха спасени от катери на турската брегова охрана и от екипажа на кораба за живи животни, който плава под флага на Того.

„Лиман” получи пробойна под ватерлинията и  потъна.

Сблъсъкът стана около обяд на 27 април на 18 морски мили северно от крайбрежието на Турция, в района Килос, близо до Босфора.

Средният разузнавателен кораб (официално "хидрографски кораб") е от проект 861, построен е през 1970 година в полските корабостроителни заводи в Гданск. Пълната водоизместимост е около 1,5 хиляди тона, максималната му скорост е 17 възела. В кораба има апаратура за следене на ефирното излъчване, както и хидроакустичен комплекс за следене на подводни обекти. Той се намира на дълбочина под 100 м. Организирането на евентуалното му изваждане е сложен и продължителен процес, посочват руски медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама