С няколко призови места се завърнаха малките балерини на НУИ - Русе от Национален танцов шампионат

13:35, 24 апр 17 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С множество награди се завърнаха балерините от Национално училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ Русе от Националния танцов шампионат „Утринна звезда“, който се проведе в София през изминалия уикенд (22-23.04.2017 г.) Малките грации на педагога д-р Деница Анчева завоюваха седем първи, едно второ и две трети места в различните категории. Информация за участието им съобщават от учебното заведение. 

В раздел Класически балет (категория 9-13 години - малка група), първо място е било присъдено на Национално училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ – Русе за танца „Полка“. Първо място в раздел Класика - формация, е било дадено отново на русенските балерини за танца „Валс“ със солисти Елисавета Костадинова и Данаил Димитров. В раздел „Характерни танци“ (категория 9-13 години) купа и златен медал е спечелила Евангелина Карачорова за своя „Испански танц“. В раздел „Танцово шоу“ (категория 9-13 години) първо място сред солистите е заела Алена Герджикова. В същия раздел купа за първо място и златни медали са били присъдени на дуета Виктория Павлова и Димана Мунева. 

Първо място за малка група отново е било дадено на НУИ „Проф. В. Стоянов“ – Русе за танците „Модерна импресия“ и „Sugar“. Първа награда за формация са спечелили също и танците „Мечтания“ и „Настроение“. Второ място на танцовия шампионат са завоювали дуетното изпълнение на Алена Герджикона и Ива Петрова за танца „Пицикато“, а третите места са за соловото изпълнение на Виктория Павлова в раздел „Класически балет“ и за триото Евангелина Карачорова, Зорница Димитрова и Йоана Дончева в раздел „Танцово шоу“. Поощрителната награда е получила Ива Петрова.

Организатор на Националния танцов шампионат е Сдружение „Арт академия „Утринна звезда“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама