Подновяват уличната маркировка в Търговище

13:21, 24 апр 17 25 580 Шрифт:
Автор:

Започва поетапно опресняване на уличната маркировка в Търговище. С дейността е ангажирано Общинско предприятие „Социални и охранителни дейности”, информираха от пресцентъра на местната администрация.

От там допълниха, че тази седмица полагането на маркировката ще стартира в района около Първо Средно училище „Свети Седмочисленици” и парк „Борово око”, където ще се провежда пролетния панаир. Работата приоритетно ще продължи по улиците, в близост до детски градини, училища и натоварени кръстовища. Дейностите ще включват опресняване на пешеходните пътеки и хоризонталната маркировка.

Служители на Община Търговище подготвят списък с участъците от пътната мрежа и в селата, които също се нуждаят от възстановяване и опресняване. По план тези дейности се изпълняват два пъти в годината, през пролетта и преди началото на учебната година.

Опресняването на маркировката ще се извършва при подходящи метеорологични условия и съобразно пътната безопасност за пешеходци и моторни превозни средства, подчертаха от местната администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама