Стартира кампания „Избирам живота” в Бургас

11:45, 24 апр 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сдружение SOS-ПТП и БЧК - Бургас ще стартират кампанията "Избирам живота" в края на месец април, съобщиха от Общината. В рамките на един месец те ще изнасят лекции в часовете по ПДП (Първа Долекарска Помощ), които са задължителни за младите водачи на МПС и за бъдещите шофьори. На тези лекции ще бъде прожектиран кратък филм, показващ най-честите причини за ПТП, както и как да се предпазим от такива инциденти.

Статистиката показва, че за младите водачи опасността от участие в ПТП е до четири пъти по-голяма от тази на водачите с опит. Именно поради тази причина двете организации са категорични, че тази лекция ще е от изключителна полза за бъдещите шофьори. Освен това в часовете по ПДП присъстват и много абитуриенти, а, както е известно, по време на техните балове процентът на катастрофи нараства.

Лекциите ще се провеждат в областният център на БЧК - Бургас.

Интересен факт е, че в лекциите ще присъства и една много любопитна личност, наречена "Посланик на живота". В ролята на този посланик ще влезе момиче-член на Сдружение SOS-ПТП,  което преди няколко години претърпя изключително тежко ПТП, при което пострада жестоко. В момента все още тече нейното възстановяване, но с всеки изминал ден тя показва невероятна вола за живот и борба с тежките удари на съдбата.

"Посланик на живота" ще води лекцията с младите водачи, ще бъде техен ментор относно това какво преживява човек, който попадне в ПТП и как може да намерим воля да се преборим с това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама