Младите червенокръстци организират игри и благотворителна акция в Градската градина

14:00, 15 апр 17 25 526 Шрифт:
Автор:

По случай Великденските празници доброволци от БМЧК – Шумен организират в Градската градина игри, състезания и благотворителен базар, от където гражданите могат да си закупят сувенири, декупаж и други предмети, изработени от потребителите на Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Слънчев лъч”.

Снимка: Topnovini.bg

Събраните средства ще се използват за покриване на нуждите на Центъра. Младите червенокръстци проведоха подобна акция и на Цветница, а парите отидоха в помощ на абитуриенти с финансови затруднения.

Още преди обяд хубавото време накара стотици шуменци да напуснат домовете си и да се насочат към Градската градина, където имат възможност да прекарат няколко часа между зеленина и детска глъч, в компанията на семейството, приятели и познати. Присъствието на много майки с колички е може би лъч светлина в „тунела” на демографската криза, която e бич не само за нашия град, а и за цялата страна. 

С голямо желание най-малките посетители се включиха в играта „Не се сърди човече”, която доброволците пресъздадоха в уголемен мащаб и то на открито.

Снимка: Topnovini.bg

Акцията на БМЧК – Шумен ще продължи до ранния следобед. Всички, които искат да помогнат финансово или пък просто да се позабавляват, са добре дошли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама