Национална конференция по гражданско образование се провежда в Добрич

16:55, 07 апр 17 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Национална конференция по гражданско образование "Семейство-училище-общество" се провежда днес и утре в Добрич. Тя е организирана от училището по изкуства СУ "Свети Климент Охридски" със съдействието на Регионалното управление по образование и Община град Добрич.

250 творби - есета, приказки, презентации и рисунки, са постъпили за участие в конференцията, съобщи

директорът на училището Маргарита Манева.

Допуснати до участие са 107 ученици от 20 населени места. Те са разпределени в три възрастови групи - начален етап на обучение, прогимназиален и гимназиален.

Творбите на учениците от първа и втора група ще бъдат оценявани от жури в състав: Светлана Василева - старши експерт в РУО, Весела Панчева - директор на СУ "Димитър Талев", и Сабина Дукова - управител на в. "Нова добруджанска трибуна", а от трета група - проф. Димитрина Каменова - директор на Департамента за модерни обучителни методи към ВУМ, двама представители на шуменския университет "Еп. Константин Преславски" - проф. Веселин Великов и проф. Николай Кулишев, доц. Светлана Бояджиева от Висше училище по мениджмънт и журналиста от в. "Нова добруджанска трибуна" Димитър Дуков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама