Търговище е сред най-прозрачните Общини в България

15:31, 07 апр 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Търговище е класирана на 6 позиция в рейтинга за прозрачност, сред всички 265 общини в България. Това показва проучване за 2017 г. на Програма Достъп до Информация.


"13 е мястото ни в цялото подреждане, което обхваща общо 566 администрации на централно, териториално и местно ниво. Данните са резултат от оценяване на интернет страниците и подаване на електронни заявления до всяка от тях. Проучването е проследило наличието на задължителните по закона за достъп до информация документи, както и наличието на сведения за бюджетната и финансова прозрачност." съобщиха от пресцентъра на местната власт.


От там отчетоха, че има възможност за подобряване на общинската уеб страница чрез адаптирането й за използване от лица със зрителни увреждания. Други липсващи елементи в проучването са отделни обобщени регистри и създаване на форма за онлайн подаване на заявление за достъп до обществена информация.

Осигуряването на максимална достъпност и леснота в използването на публикуваните данни ще бъде и основен критерий в предстоящото обновяване на общинския административен сайт.
Община Търговище е с най-добри показатели сред всички държавни структури и местни администрации в областта, информираха от местната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама