Само един столичен съветник става депутат

15:12, 07 апр 17 / Политика 25 810 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Само един общински съветник от София е избран за депутат в 44-то Народно събрание, съобщи председателят на парламента Елен Герджиков. Това е съветничката от БСП Ирена Анастасова. Тя беше избрана за народен представител от 23 МИР, където БСП спечели 6 мандата. Водач на листата там беше Жельо Бойчев, а Анастасова заемаше пета позиция. 

Мястото й в групата от съветници на левицата в Столичния общински съвет ще заеме Иван Таков, съобщиха за Topnovini.bg от БСП - София. 

„Аз също за малко не станах депутат. Събрах около 3000 преференциални гласа и около 100 гласа не ми стигнаха, за да мина 7-процентната бариера. Не съжалявам, защото съм ангажиран по-сериозно с общинската тематика“, каза пред Topnovini.bg синът на Янчо Таков. 

Иван Таков беше кандидат за народен представител от листата на БСП в 24 МИР в София. Той вече е бил общински съветник. „Не съм спирал да работя за София, защото съм председател на районния съвет на БСП в район „Възраждане“. Предишния си мандат като общински съветник отговарях за районите „Възраждане“ и „Кремиковци“, бях член на комисиите по бюджет и финанси и по транспорт и винаги съм бил ангажиран с транспортните проблеми на София, с проблемите на „Топлофикация“, „Софийска вода“, Общинска банка“, каза Таков, който очаква като финансист отново да бъде част от общинската бюджетна комисия.

Снимка: БСП София

Таков смята, че като общински съветник е помогнал за развитието на двата района, където, по думите му, са свършени доста неща – изградени са спортни и детски площадки, ремонтирани са мостове над Владайска река, прокарана е канализация в село Желява.

„Не съм спирал да работя по проблемите на тези райони. Сега просто ще продължа работата от друго ниво“, каза финансистът.

Таков ще заеме място на Анастасова, след като тя положи клетва като народен представител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама