Ромски деца от "Столипиново" танцуваха на хит на Веселин Маринов с българското знаме

15:09, 07 апр 17 25 751 Шрифт:
Автор:

Малките мажоретки от СУ "Найден Геров" закриха празничното тържество, с което днес в Пловдив беше отбелязан Международния ден на ромите. На фона на хита на Веселин Маринов "За Теб Българийо" децата танцуваха, а малко момче държеше непрекъснато българския флаг. Родителите на учениците аплодираха и снимаха с телефоните, без обаче да обръщат особено внимание на текста на песента.

 

Ученици от началния курс изнесоха представлението като част от дейностите по проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“. Той е реализиран от Община Пловдив с финансовата подкрепа на Българо-швейцарска програма за сътрудничество. "Проектът, който има за цел образователната и здравна интеграция на ромите и други уязвими групи,  е на обща стойност малко над 1 милион лева", обясни Стефка Симеонова-директор на отдел "Образование" в район "Източен.

 

Като част от проектните дейности е планирано строителство на Образователен център в двора на двете училища „Найден Геров“ и „Кирил Нектариев“. Там ще се провеждат извънкласни дейности, които имат за цел да се намали броят на отпадащите ученици от малцинствен произход.  "Днешните деца са възпитани от децата на прехода, които не са ходили на училище съответно не знаят за пишат и четат. Затова има толкова много семейства, чийто единствени доходи са само от социалните помощи", допълни  Симеонова.

 

Директорът на училище "Найден Геров" Емил Начев пък е категоричен, че близо 80 процента от записаните ученици за 15 септември продължават да посещават редовно учебните занятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама