СУ „Йоан Екзарх Български” Шумен отбеляза патронния си празник

14:25, 07 апр 17 25 2444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко мероприятия сложиха край на седмицата посветена на Йоан Екзарх Български, патрон на хуманитарното училище, на които присъства репортер на Топ новини, бивш възпитаник на училището.

С волейболна среща между ученици от ГПЧ „ Никола Йонков Вапцаров” и СУ „Йоан Екзарх Български“ започна в 10 часа последния ден от честванията.

 

Паралелно с това се проведе състезание на тема „Къде, Какво, Кога” между ученици от 8-ми и 9-ти клас.

 

Кулминация на честванията беше презентацията"Традиции и културно наследство" посветена на живота и творчеството на Йоан Екзарх и училищните символи.

Ученици и учители се събраха в Актовата зала, където възпитаници от  8 и 9 клас  показаха своите знания за историята на училището и  неговите символи.

 

На събитието присъстваха директорът на училището Валентина Тодорова и председателят на Обществения съвет доц. Добромир Добрев, както и гости от РУО.

„Честит празник на всички! Благодаря на учениците за преживяванията, които ни създадоха. Благодаря на учителите, които са подготвили тази презентации.

Благодаря ви, че работим всички заедно в екип”, приветства директорът на училището Валентина Тодорова.

 

Обявеното съревнование „Клас без отсъствия” между 8 и 12 клас бе спечелено от учениците от 8Б клас, с класен ръководител Лина Милчева.

По този повод им беше връчена голяма торта, която те споделиха със присъстващите ученици в залата.

 

Официалното закриване на патронния празник продължи с прожекция на филма „Златоустият Йоан Екзарх – Трендафил Кръстанов” на ученици от 12-тите класове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама