Обискираха фондацията на съпругата на сръбския президент

07:02, 07 апр 17 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"От миналия петък са спрени всякакви плащания и финансови транзакции, включително и даренията. Инспекторите проверяват дали има случаи при които средствата да са изтегляни от банковите сметки и след това да са прехвърляни на лични сметки", пише още изданието. Съобщиха от БГНЕС.

Спацполицаите проверяват цялата документация, заплатите на служителите и даренията. Проверката се извършва от инспекторите на "Службата за борба срещу организираната престъпност"- СБПОК.

БГНЕС припомня, че преди няколко месеци белградското списание "НИН" направи специално разследване за работата на фондацията. От изнесените данни стана ясно, че Фондацията на Драгица Николич само за три години е получила над 10 млн. евро от дарания. В същото време обаче ръководството на Фондацията отказва да направи отчет за начина по който получава и изразходва средствата. В пресата имаше и множество публикации за дарения направени от Цветан Василев, който от близо три години живее в Белград.

Мандатът на Томислав Николич изтича на 31 май. На 2-ри април сегашният премиер Александър Вучич спечели президентските избори още на първия тур.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама