Тръмп обясни защо е наредил удара по режима на Асад

06:57, 07 апр 17 / Свят 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Скъпи сънародници

Във вторник сирийският диктатор Башар ал Асад извърши ужасно нападение с химическо оръжие срещу невинни цивилни.

Като използва смъртоносен невротоксин, Асад отне живота на беззащитни мъже, жени и деца. Много от тях умряха бавно и мъчително. Дори и милите бебета бяха жестоко убити при тази наистина варварска атака. Никое дете на Бога не трябва да изпитва такъв ужас.

Тази вечер заповядах целенасочен военен удар по военновъздушната база в Сирия, от която започна химическата атака. От жизненоважен интерес на националната сигурност на САЩ е да се предотврати и възпре разпространението и използването на смъртоносни химически оръжия.

Не може да има никакво съмнение, че Сирия е използвала забранени химически оръжия, че е нарушила задълженията си по Конвенцията за химическите оръжия, и игнорира предупрежденията на Съвета за сигурност на ООН.

В продължение на години, всички предишни опити за промяна на поведението на Асад се проваляха и то се проваляха наистина драматично. Като следствие бежанската криза продължава да се влошава, и региона продължава да бъде дестабилизиран, заплашвайки САЩ и нашите съюзници.

Тази вечер призовавам всички цивилизовани народи да се присъединят към нас, за да се опитаме да спрем убийствата и кръвопролитията в Сирия, както и да сложим край на тероризма от всички видове и разновидности.

Молим Бог да ни вдъхновява, когато се изправяме пред предизвикателствата на нашия неспокоен свят. Молим се за живота на ранените и за душите на тези, които загинаха. И се надяваме, че колкото дълго Америка остава синоним на справедливост, мирът и хармонията в крайна сметка ще надделеят.

Лека нощ. И Бог да благослови Америка и целия свят. Благодаря ви. ", завърши Доналд Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама