Дружество „Диабет“ открива рехабилитационен център в Стара Загора

07:00, 07 апр 17 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В обществено-социален рехабилитационен център ще се превърне клубът на дружество „Диабет” в Стара Загора, съобщиха от Общината.

Днес в  10,30 часа, старозагорският митрополит Киприан ще отслужи водосвет за здраве в клуба на ул. „Ген. Столетов“ №60.

След извършения ремонт на стойност 26 000 лв., финансиран от община Стара Загора, в помещението са оформени две зали – едната от които - заседателна. Намеренията на ръководството са клубът да се превърне в обществено-социален рехабилитационен център. Предприети са стъпки в тази посока, за да бъде разширен и обогатен обхвата на дейността му, съобщи председателят на дружество „Диабет“ Пенка Ялъмова. То се издържа и развива дейност със средства от членски внос и дарения.

Дружество „Диабет“ в Стара Загора е основано преди 26 години като обединение на медицински специалисти и болни от диабет. Неговата основна цел е да обучава хората как да живеят - да следят здравето си, начина на живот и храненето, защото диабетът не се лекува, а се контролира, защото в противен случай води до тежки усложнения. Провеждат се скринингови изследвания на групи хора за откриване на заболелите.

По официални данни от 2010 г. насам всеки 10-ти българин има някаква форма на диабет, но малко от хората знаят за проблема си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама