Анкетьори питат пловдивчани за доходите им и условията на живот

14:56, 02 апр 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният статистически институт, чрез Териториалните статистически бюра в страната, провежда в периода март – май 2017 г. анкетно проучване "Статистика на доходите и условията на живот 2017". Получените резултати ще допринесат за оценка на условията на живот в отделните страни в ЕС, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

В Пловдивска област изследването ще се проведе в 55 населени места и ще бъдат анкетирани 772 домакинства. Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Същите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро – Юг отдел „Статистически изследвания – Пловдив“.

Избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори от Териториално статистическо бюро – Юг, отдел „Статистически изследвания – Пловдив“ за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника – Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник и Модул Здраве – втори приоритет. Домакинствата са включени в извадката на принципа на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите. Обект на наблюдение е домакинството и всички негови членове на възраст 16 и повече години, попаднали в извадката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама