Предложена е нова наредба за преместваемите обекти в Добрич

13:50, 02 апр 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община град Добрич обявява обществено обсъждане на Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти.Сега действащата наредба е приета през 2011 година. Според общинската администрация, тя съдържа текстове, които е необходимо да се осъвременят.

Наредбата цели регламентиране на взаимоотношенията между Общината и търговците, желаещи да ползват сезонни тераси пред заведенията си и да указват обектите си чрез поставянето на рекламно-информационни елементи, както и облекчаване на процедурата за реализиране на инвестиционните намерения.

Наредбата касае обекти за извършване на търговски и други обслужващи дейности, други елементи на градското обзавеждане, рекламно-информационни елементи, сезонни тераси, спирки, обекти за увеселителна дейност, циркове, атракционни съоръжения, шатри и сцени за рекламна дейност, пред изборна агитация и др.

Според наредбата, разполагането на преместваеми обекти върху държавни и общински имоти и терени или части от тях, се допуска само на основание изработена схема за поставяне, одобрена от Главния архитект, след разглеждане и приемане от ОбЕСУТ.

Максимално допустимата площ за разполагане на места за сядане за обекти за обществено хранене, които не подлежат на категоризация, съгласно закона за Туризма и обслужват, клиентите „от гише” е до 13,20 кв.м.

Като слънцезащитни устройства на организираните тераси към ООХ могат да се използват само чадъри и тенти (сенници), когато той е общинска собственост. Сезонната тераса трябва да бъде в съответствие с одобрената от главния архитект схема.

Забранява се поставянето на преместваеми обекти, както и използването им, без издадено Разрешение за поставяне или в противоречие с издаденото разрешение за поставяне, в нарушение на наредбата и законите, в нарушение на одобрените схеми, върху изградени озеленени площи и природни забележителности, както и в ервитута на инженерните съоръжения.

За разполагане на преместваемите обекти за обслужване на търговията във връзка с различията в селищната среда, територията на Община град Добрич се разделя на четири зони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама