Мариус Куркински  е носителят на наградата „Чудомир" за комедиен спектакъл

08:21, 02 апр 17 / Култура 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На сцената на Народно читалище „Искра“ в Казанлък, председателят на фондация „Чудомир“ Борис Кърчев обяви наградата на театралния фестивал Комедийният хиг на сезона” за 2017 година.

Публиката на Чудомировите празници даде рекордно висок вот за авторския моноспектакъл „Черното пиле” на Мариус Куркински по музика на Емилиян Гацов – Елби и художник Милен Боричев. „Черното пиле“ бе посочено за победител с над 200 гласа.

Общински театър „Любомир Кабакчиев“ бе отличен за премиерната постановка „Господин „Милионерът“ с почетно второ място. Автор и режисьор е Димитър Кабаков, сценографията и костюмите са дело на Илиян Урумов, а музиката  на Ян Руменин.

Заради турнето на Мариус Куркински, наградата – статуетка „Чудомир”, получи директорът на казанлъшкия театър Димитър Кабаков, който от името на артиста благодари за отличието. Кабаков благодари и за почетното второ място на Общинския театър: „Вярвайте ми, не съм го очаквал при толкова голяма конкуренция.“, призна авангардният драматург, който сподели, че за първи път посяга към комедия и то на своите първи Чудомирови празници.

С танцовия спектакъл „Артист“ на театрална работилница „Сфумато“, завършиха поредните Чудомирови празници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама