Младите полицаи от ОУ „Васил Априлов“ в Русе искат вече да бъдат и пожарникари

18:24, 23 мар 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младите полицаи от детското управление при ОУ „Васил Априлов“ проведоха занятие на тема „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

Те гостуваха на пожарникарите във Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В теоретичната част, представена от началника на районната служба главен инспектор Георги Георгиев, децата се запознаха с често срещаните извънредни ситуации, бедствия, кризи, кои са правилата за намаляване риска от бедствия, пожари и извънредни ситуации. Научиха повече за правилата за безопасно поведение, за това как да сигнализират ако станат свидетели на подобни ситуации и т.н.

Дежурните екипи от огнеборци им показаха елементите на пожарникарския костюм, разказаха им детайли по техниката и оборудването.

Най-интересна част от срещата естествено се оказа практическата демонстрация и възможността на обучаемите да се докоснат до техниката – автомобилите, оборудването, да разберат как на практика се извършват гасителните действия, спасителните операции и други специфични за работата на пожарникарите подробности.

Младите полицаи бяха изключително впечатлени от работата на пожарникарите, която те пресъздадоха в проводеното интересно занимание. В края на срещата някои от тях искаха да бъдат вече и пожарникари.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама