Преподаватели от НАТФИЗ стартират кампания в подкрепа на висшето облразование

17:02, 23 мар 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевен ще стане част от кампанията на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"Учи в България, завладей света!, посветена на висшето образование у нас.  За втора поредна година преподаватели и възпитаници на театралната академия ще проведат  национално турне в 13 градове на страната, в подкрепа на българските висши училища. В Плевен студентите ще гостуват на 28 и 29 април, като в първия ден е предвидено представление на спектакъла „Бай Балчо споменува“ по Балчо Нейков от 19 ч. на сцената на драматичния театър „Иван Радоев“, а през втория ден, отново  от 9 ч. ще се проведат консултации с преподаватели от НАТФИЗ.

Младите жители ще се срещнат с водещи преподаватели на академията, които да ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 година. Участниците ще получат и безплатни кандидатстудентски материали, кандидатстудентски справочници . Входът е свободен.

Целта на инициативана е преподавателите от авторитетното висше училище да застанат лице в лице с младата аудитория , за да опровергаят недоверието в българското образование. Проектът ще стартира почти едновременно в Димитровград, Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Кюстендил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама