Задържаха мъж, опитал да връхлети с автомобил върху пешеходци

15:46, 23 мар 17 / Свят 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белгийската полиция арестува мъж, след като той се опитал да връхлети с автомобил върху тълпа от хора в търговска част на курортния град Антверпен, предаде БГНЕС. 

Мъжът, който е по произход от Северна Африка, е използвал автомобил с френски регистрационни номера, съобщи началникът на полицията в града Серж Мутер.

„Превозно средство с френски регистрационни номера се опита да връхлети с висока скорост в (търговската улица) „Меир“. Мъж, облечен в камуфлаж, беше отведен“, посочи Мутер на пресконференция. По думите му пешеходците, които са вървели по улицата, е трябвало да отскочат в страни, за да не бъдат блъснати.

В социалната мрежа „Туитър“ кметът на града Барт де Вевер написа: „Благодарности от името на всички в Антверпен на войниците, които са се намесили, на полицейските служители и на специалните части“.

Опитът за нападение идва ден, след като неизвестен атентатор отне живота на трима души в Лондон като се вряза с колата си в пешеходци на Уестминстърския мост, след което нападна полицай пред британския парламент. Инцидентът става и няколко дни, след като Белгия отбеляза първата годишнина от двойния атентат на летището в Брюксел и на една от метростанциите в града, при които загинаха 32 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама