Правят пешеходна пътека на опасната софийска улица "Стоян Дуков"

15:40, 23 мар 17 25 569 Шрифт:
Автор:

Столичани ще получат нова пешеходна пътека на софийската улица "Атанас Дуков", научи Topnovini.bg от ръководството на транспортната комисия в Столичен общински съвет(СОС).

Улица „Атанас Дуков“ е пресечка на оживения булевард "Никола Вапцаров" и води към сградата на болница „Токуда“. Без пешеходна пътека това място е изключително опасно за пресичане за майки с колички, за деца и възрастни хора.

Със стотици писма и сигнали, изпратени до транспортната комисия на СОС и към общински съветници, софиянци искат на тази печално известна отсечка да бъде поставенапешеходна пътека, което да направи пресичането на булеварда да стане регламентирано и спокойно.

"Искам да уверя столичани, че сме задвижили процедурата. Исканата пешеходна пътека вече е вкарана в транспортната комисия. Ще направим всичко възможно да улеснимгражданите на София", каза пред Topnovini.bg общинският съветник и члена транспортната комисия Симеон Славчев. Само преди месец в тълкувателно решение съдът се произнесе, че пешеходците нямат предимство на пешеходна пътека. Това бе причината да се излее недоволството на хилядиграждани, както и на хората от Асоциацията на пострадалите при ПТП-та.

Лошото е, че не само в София, но и в цялата страна се увеличават жертвите, блъснати на пешеходна пътека.

След като заработи новия парламент, група общински съветници от Столичния общински съвет ще потърсят начин да бъде вкарана поправка в Закона за движение по пътищата,като ще настояват пешеходните пътеки да получат статут на пресичане на път с предимство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама