Възможностите за сътрудничество обсъдиха на форум в Разград представители на РУ "Ангел Кънчев“ и доставчици на социални услуги

14:37, 23 мар 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Форум "Възможности за сътрудничество между Русенски Университет "Ангел Кънчев" и доставчици на социални услуги в община Разград” се проведе днес в областната администрация. Инициативата е на община Разград, като част от честването на Седмицата на социалната работа, съобщиха от общината.

Срещата бе ръководена от Росен Аврамов от Центъра за обществена подкрепа.

Гости бяха Нурие Црънгалова – зам.областен управител, доц. д-р Станка Дамянова – директор на РУ "Ангел Кънчев" – Филиал Разград, доц.д-р Сашо Нунев от Катедра „Обществено здраве и социална дейност“ на РУ "Ангел Кънчев", общински съветници.

Приветствия отправиха Нурие Црънгалова и ресорният зам.-кмет Ердинч Хасанов. Той каза, че образованието е неизменно свързано със социалната дейност, те винаги са си партнирали и очаква в дискусията да се намерят решения за бъдещето и допирни точки за сътрудничество.

„Важно е, че ние като администрация имаме такъв партньор като Русенския университет. Той, като образователна институция е от голямо значение за облика на града, за подготвянето на голяма част от младите хора да получат умения и знания в много специалности“, отбеляза Хасанов.

Доц.д-р Сашо Нунев направи презентация за подготовката на кадри в социалната сфера, в която той има над 20-годишен опит. Той говори за практическата подготовка, партньорството с русенските доставчици на социални услуги, техните проблеми и достижения.

С представителите на социални институции се обсъдиха, освен обезпечаването на кадри за социална работа, така и задържането им в общината, а също и моделите на сътрудничество, преквалификацията на кадри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама