Официално закриха линия 25 на тролейбусната мрежа в Русе

14:36, 23 мар 17 25 903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На днешното си заседание Общински съвет - Русе гласува формалното закриване на тролейбусна линия 25 с промяна в Общинската транспортна схема в частта й вътрешноградски линии. 

По време на обсъжданията бе коментирано, че тролейбусният превозвач "ЕГГЕД" вече няколко месеца не обслужва въпросната линия, а с днешното си решение местният парламент формализира закриването. Като причина за спиране на обслужването превозвачът е посочил пълното припокриване на маршрута на линията с маршрута на автобусна линия 11, поради което от години тролеите се движат почти празни. В същото време продължава и тенденцията русенци да предпочитат личните си автомобили пред обществения транспорт.

От друга страна големите работодатели вече предлагат на служителите си фирмен транспорт, с което допълнително се намалява интересът към обществения. 

Общински съветници от различни групи коментираха, че са наясно с проблема, но в същото време настояха Общината да вземе и мерки за популяризирането на обществения транспорт, особено в екологично чистия каквито са тролеите. Бяха дадени примери с много европейски градове, които не само насърчават алтернативното придвижване (с велосипеди и пр.), но планират да затворят изцяло централните си части за автомобили.

В дебата не бяха спестени и взаимни обвинения за това чие управление е продало градския транспорт, и до колко това е било удачен ход според тогавашните реалности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама