Общински съвет - Русе подготвя наредба, с която ще се опазят ремонтираните улици от разкопни дейности

13:59, 23 мар 17 25 584 Шрифт:
Автор:
На днешното си заседание Общински съвет - Русе гласува с пълно мнозинство решението за поемане на дългосрочен дълг чрез избор на кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Русе. Заемът от 10 млн.лв. ще бъде използван за ремонт на уличната мрежа, като планът за ремонтните дейности бе оповестен през миналия месец. 
 
Това бе и една от най-дискутираните теми в днешното заседание на местния парламент, в която се включиха общински съветници от всички политически групи.
 
В отговор на питания и опасения на общинари и граждани, кметът Пламен Стоилов заяви, е вече се подготвя Общинска Наредба за възстановяване на инженерната инфраструктура, която ще работи в две направления. Те ще обхващат дейностите по изграждане на нови инфраструктури, и аварийните дейности, свързани с неотложни ремонти по вече съществуващата инфраструктура. Целта е от фирмите да се изисква възстановяване на пътната настилка в първоначалния й вид. 
 
Предложенията по тази наредба вече са разгледани в ресорни комисии, а всички фирми, които стопанисват инфраструктурата, ще бъдат запознати с предложенията и ще се работи съвместно по реализацията им. По този начин Общината цели да гарантира запазване на качеството на ремонтите, които предстоят по уличната мрежа в града. 
 
По време на дебатите това беше и основната тема, като от "Патриотите, ВМРО и Глас народен" настояха да не бъдат пренебрегвани и междублоковите пространства, както и малките населени места. Кметът Стоилов увери, че общинско предприятие "Паркстрой" ще работи именно по междублоковите пространства и по улици, които не са залегнали в първоначалните планове за ремонт. Той за пореден път увери, че ще разчита на гражданския контрол за качеството върху ремонтните дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама