НСО с право да иска съдействие от Специализирания отряд за борба с тероризма на МВР

13:51, 23 мар 17 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова инструкция за взаимодействие между Националната служба за охрана и Министерството на вътрешните работи е представена за обществено обсъждане от служебния кабинет, предаде БГНЕС. Приемането на подробната инструкция следва разпоредбите на приетия от предишния парламент Закон за НСО.

След като гардовете на НСО задържат определено лице, дежурният център на НСО уведомява оперативната дежурна част на МВР, а предаването на полицейските органи ще става след съставянето на протокол по образец и документ за извършен медицински преглед на арестувания.

Участието на служители от Специализирания отряд за борба с тероризма, за изпълнение на съвместни действия между МВР и НСО, става след писмено искане на началника на НСО или от оправомощен от него служител и разпореждане на главния секретар на МВР, става ясно още от проекта на Инструкция.

Взаимодействието между НСО и МВР се осъществява под общото ръководство на началника на НСО и министъра на вътрешните работи, а оперативното взаимодействие на национално ниво се ръководи от главния секретар на МВР и началника на НСО или от оправомощени от тях длъжностни лица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама